Ramon Simó

  • H@H user:

Bio
Director teatral i escenògraf, Director artístic del Grec – Festival de Barcelona. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, Simó és professor de les especialitats d’Interpretació i Direcció Escènica de l’Institut del Teatre de Barcelona, on també va exercir com a Cap del Centre d’Investigació, Documentació i Difusió entre el 1989 i el 1991.
Paral·lelament, va ser director artístic de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. Simó va dirigir aquesta trobada teatral els anys 1996, 1997 i 1998, una època en la que va iniciar la racionalització de la Fira, va millorar les condicions d’acollida de les companyies i va potenciar la seva condició de marc perquè els programadors entressin en contacte amb els artistes. En aquells anys, Simó va apostar per les produccions de caràcter visual i contemporani, va crear espais per a la representació d’espectacles més complexos tècnicament i va obrir la Fira al mercat estatal i internacional.
Entre el 1999 i el 2006, va ser membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), com a cap del Comitè de Lectura i, entre el 2006 i el 2009, va ser cap de l’especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia de l’Institut del Teatre.
La seva activitat com a director i escenògraf s’ha desenvolupat tant en teatres públics (en muntatges produïts pel Centre Dramàtic de la Generalitat, el Teatre Nacional de Catalunya, el Centro Dramático Nacional o el Teatre Lliure, per exemple) com en coproduccions amb diferents festivals. Ha treballat també amb el sector privat, en produccions de companyies i teatres que van d’El Teatro Fronterizo i la Sala Beckett a Focus, CIRTA i d’altres companyies i grups musicals. Com a director i escenògraf d’esdeveniments, ha col·laborat també amb Benecé Produccions.
A més, ha fet d’intèrpret en quatre espectacles del quintet Lisboa Zentral Cafè (amb qui el 2003 va enregistrar el CD ”Almanac”) i és autor d’assajos teatrals com “La retòrica de l’emoció” (Ed. Institut del Teatre, 1988) i “Stanislavski. La tècnica de l’actor” (Ed. Institut del Teatre, 1989), així com de diversos d’articles en revistes especialitzades en el món de l’escena i del pròleg a l’edició catalana del “Teatre complet” de Samuel Beckett

Una iniciativa de l'ICUB:

Barcelona Cultura

Amb la col·laboració de:

appcircus

Nokia Logim paypal infojobs

incub avanade Amazon

Amb el suport de:

Ministerio de Economia y Competitividad