Joan Abellà

  • H@H user:

Joan Abellà Barril (1971) és des del 2008 gerent del MACBA, prèviament va ser director general del Poble Espanyol de Barcelona. Amb anterioritat a aquest càrrec, va ser assessor legal del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i en concret, de la Filmoteca de Catalunya, el Centre Dramàtic de la Generalitat (Teatres Poliorama i Romea), l’Espai de Dansa i Música i el Centre d’Art Santa Mònica. També va ser secretari del Consell d’Administració de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra.

 

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, Abellà Barril va iniciar la seva carrera professional com a passant en el bufet d’advocats Pere Comes, especialitzat en dret administratiu i urbanístic. Entre 1995 i 1996, va fer cursos de postgrau de filosofia del dret a la Università degli Studi di Urbino (Itàlia). Així mateix, té un màster en Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra (2000). A banda, el 2005 va fer el programa de “Desenvolupament Executiu” a ESADE, el 2009 va realitzar el programa especial “Un nou enfocament en la gestió d’institucions culturals” i el  programa de “Coaching Professional” ambdós a IESE

 

Abellà Barril és membre del grup de professionals participants en l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de Barcelona 2015, i també forma part del Consell d’Administració del Club de Cultura TresC.

Una iniciativa de l'ICUB:

Barcelona Cultura

Amb la col·laboració de:

appcircus

Nokia Logim paypal infojobs

incub avanade Amazon

Amb el suport de:

Ministerio de Economia y Competitividad